Langkah-langkah untuk mendaftar untuk PR1MA serta perkara-perkara lain yang anda perlu ambil perhatian apabila anda seorang pemilik rumah PR1MA. 6 Langkah-langkah untuk Pendaftaran untuk Harta PR1MA yang

Langkah 1: Pertama, anda akan perlu untuk membuat akaun anda dan menubuhkan PR1MA ID anda sendiri dan kata laluan di www.pr1ma.my, maka mereka telah disahkan dengan email anda. Anda boleh melakukan ini di sini.

Langkah 2: Dengan ID dan kata laluan anda, log masuk ke laman web PR1MA dan ikut arahan untuk mendapatkan Bilangan PR1MA anda yang unik. Anda boleh melakukan ini di sini.

Langkah 3: Selepas pendaftaran, menunggu untuk dimaklumkan melalui e-mel atau SMS apabila pembangunan PR1MA satu pilihan anda dilancarkan. Sebaik sahaja anda telah menerima pemberitahuan, anda boleh mengemukakan permohonan untuk pengundian.

Langkah 4: Berikutan penyerahan, permohonan anda akan disahkan. Ini biasanya berlaku selepas tempoh permohonan keseluruhan telah berakhir. Permohonan yang berjaya akan diproses untuk pengundian.

Langkah 5: Setelah selesai pengundian, nombor PR1MA berjaya akan disenaraikan di laman web PR1MA. Jika anda yang berjaya, anda juga akan dihubungi melalui e-mel atau SMS. Selepas itu, anda adalah untuk meneruskan perkiraan pembiayaan akhir anda sendiri dengan bank pilihan anda.

Langkah 6: Apabila semuanya teratur, PR1MA akan meneruskan untuk menghubungi anda mengenai peruntukan anda (iaitu bilangan unit).

2 Perkara Ambil Nota Daripada Apabila Anda seorang PR1MA Home Pemilik

Oleh kerana sifat inisiatif PR1MA, semua pembeli yang berjaya dinasihatkan untuk mengambil perhatian daripada 2 fasal bahawa sifat PR1MA berasingan daripada hartanah lain di pasaran.

Pertama, harta PR1MA adalah tertakluk kepada moratorium 10 tahun. Anda tidak boleh menjual atau memindahkan harta PR1MA anda kepada pihak lain tanpa kebenaran terlebih dahulu daripada PR1MA dalam tempoh tersebut.

Kedua, ciri-ciri PR1MA MESTI diduduki. Jika anda mempunyai satu, anda perlu tinggal di dalamnya, tanpa kecualian!

sumber