[stextbox id="custom"]Ini adalah Bahagaian 2. Klik di sini untuk membaca Bahagian 1, Bahagian 3, Bahagian 4 & Bahagian 5[/stextbox]

Pemilik Perniagaan: Puan Adilah Shuib

Syarikat:
PS Poly Plastic (M) Sdn Bhd

Aktiviti Perniagaan:
Manufacturing of flexible packaging

Pencapaian:
Puan Adilah Shuib adalah satu-satunya usahawan bumiputera wanita dalam perniagaan pembungkusan fleksibel. Dia bukan sahaja berjaya dalam memperluaskan pasaran sahamnya, tetapi dia juga giat mendidik usahawan wanita tentang kepentingan kualiti baik dan pembungkusan yang menarik bagi memastikan sebaran pasaran lebih besar.

Latar Belakang Syarikat:
PS Poly percaya bahawa kejayaan produk terletak dalam bungkusan, dan ini telah diterjemahkan dalam misinya untuk menghasilkan pembungkusan inovatif yang meningkatkan gaya hidup pengguna yang moden. Kekuatan pembungkusan adalah sentiasa sejajar dengan trend pasaran semasa tanpa menjejaskan kualiti lagi kos efektif.

Syarikat secara berterusan mengambil teknologi-teknologi baru dan meningkat jentera dalam barisan pengeluaran mereka sebagai sebahagian daripada usaha-usahanya untuk memastikan kualiti pembungkusan yang inovatif dan berkualiti tinggi sejajar dengan permintaan pelanggan dinamik.

Sejak penubuhannya pada tahun 2002, PS Poly telah berkembang dan mempelbagaikan perniagaan untuk menjadi seorang pakar dalam industri pembungkusan, khusus dalam pembungkusan fleksibel. Dengan pengalaman gabungan 20 tahun, PS Poly komited untuk menyediakan pembungkusan berkualiti tinggi menggunakan percetakan rotogravure terkini, mesin laminate dan teknologi mesin membuat beg terkini untuk memastikan keputusan terbaik.

Permilik Perniagaan: Puan Anita Mohamed

Syarikat:
Anita Fragrance

Aktiviti Perniagaan:
Menghasil barangan kosmetik

Pencapaian:
The business established by Puan Anita Mohamed has successfully produced cosmetic and skin care products under her own brand name “Anita Fragrance” which have penetrated the Asia Pacific and the vast halal market in the Middle East. Her passion and drive to have her own range of cosmetic and skin care products made of carefully selected and rare herbs to benefit all women underlie her achievement.

Latar Belakang Syarikat:
Perniagaan yang ditubuhkan oleh Puan Anita Mohamed telah berjaya menghasilkan produk kosmetik dan penjagaan kulit di bawah jenama sendiri “Anita Fragrance” yang telah berjaya menguasai Asia Pasifik dan pasaran yang luas halal di Timur Tengah.

Keghairahannya dan dorongannya untuk mempunyai rangkaian produk kosmetik dan penjagaan kulit sendiri adalah untuk memberi manfaat kepada semua wanita menjadi asas pencapaian beliau. Rangkaian produk Anita Fragrance hanya diperbuat daripada herba yang terpilih.

Anita Fragrance menghasilkan pelbagai Produk Penjagaan Kulit seperti sabun herba, sabun telus, krim muka dan losyen, syampu dan perapi, pencuci muka, gel mandian dan pembersih, dan sabun mandian tandas, di bawah nama jenama sendiri.

[stextbox id="custom"]Klik di sini untuk membaca Bahagian 1, Bahagian 3, Bahagian 4 & Bahagian 5[/stextbox]

Diekstrak daripada laporan SME Bank “The Launching of Anugerah Usahawan Wanita Cemerlang & Taska Pintar SME Bank” 8th April 2011, Menara SME Bank, Kuala Lumpur.

[stextbox id="info"] Adakah anda berminat untuk memulakan perniagaan? Klik di sini untuk membaca Soalan Lazim Dana Pembiayaan PKS. [/stextbox]